محبوبترین سیستم مدیریت محتوا برای طراحی سایت وردپرس است.
با این وجود استفاده از وردپرس برای طراحی هرگونه سایتی بهترین گزینه نیست.
انتخاب گزینهی صحیح مستلزم داشتن آگاهی کافی از امکانات و مزایا و معایب موجود در سیستمهای مدیریت محتوا میباشد.
وردپرس یا سایر سیستم های سایت ساز؟!
طبق آمار رسمی وردپرس، ۳۳% از وب سایت ها از وردپرس استفاده می کنند!
در محیط وب و همچنین در میان کاربران مختلف، اینگونه مباحث زیاد مطرح است که طرفداران هر کدام از سیستم های مدیریت محتوا، سعی دارند تا نرم افزار محبوب خودشان را به عنوان سیستم مدیریت محتوای برتر، معرفی کنند.
اما حقیقت آن است که چنین بحث هایی فرد را به یاد بحث های انجام شده میان کاربران و طرفداران ویندوز و لینوکس می اندازد و تمام این ها در حالی است که طرح اینگونه مباحث از پایه دچار اشکال است.
چرا که هر کدام از این نرم افزارها و یا سیستم عامل ها، برای محیط ها و کاربردهای خاص خودشان طراحی شده اند و مناسب همان کار هستند.
برای روشن شدن بحث تصور کنید از شما سوال کنند که به نظر شما یک خودروی سواری بهتر است، یا یک خودروی سنگین؟
خب قطعا پاسخ شما این خواهد بود که هر کدام از این ها برای کار خاصی طراحی و ساخته شده اند و نمیتوان به طور کلی چنین مقایسه ای را انجام داد.
اما روی هم رفته سیستم وردپرس از لحاظ موتورهای جستجو یا سئو، از لحاظ سرعت بارگزاری، کیفیت خدمات، آسانی کاربرد و همچنین امنیت و افزونه های مختلف جایگاه بسیار خوبی دارد و پیشنهاد می کنیم که از این سرویس استفاده کنید.
علاوه بر ویژگی های فوق، وردپرس قابلیت دسترسی راحت برای ویرایش را داراست .
طراحی سایت با وردپرس در ایران محبوبیت خاصی دارد، اما نکته ای که بسیاری از طراحان سایت و افرادی که علاقه مند به داشتن طراحی سایت ارزان هستند از آن غافلند کیفیت کار، امنیت وب سایت خروجی و نهایتا نیازهای خودشان است.
همانطور که برای هر کار دیگری داشتن اطلاعات مفید می تواند کمک بسیار زیادی به تصمیم گیری بکند، برای طراحی سایت نیز قبل از اقدام به تصمیم گیری باید اطلاعات مناسب و مفیدی در مورد انواع روش های مختلف و مزایا و معایب آنها جمع آوری کرد.
وردپرس چیست؟
اگر بخواهم به زبان ساده به معرفی وردپرس بپردازم من وردپرس را به عنوان بهترین سیستم مدیریت محتوای کدباز از نظر سئو می شناسم.
وردپرس تنها سیستم مدیریت محتوایی است که علاوه بر سادگی و انعطاف پذیری ، نکات سئو را در خود رعایت کرده است.
این موضوع در کمتر سیستم مدیریت محتوای کدبازی دیده می شود و وردپرس بر خلاف بسیاری سیستم های مدیریت محتوای دیگر مشکل سئو ندارد.
طراحی بخش مدیریت وردپرس به گونه ای انجام شده که هر شخصی با کمترین میزان دانش بتواند با آن کار کند.
قالب های وردپرس فوق العاده منعطف هستند و به راحتی میتوان تغییرات لازم را در تنظیمات قالب و طرح گرافیکی آن ایجاد کرد.
به طور کلی سادگی و سبک بودن ، مهمترین ویژگی وردپرس است.
وبا اطمینان براساس تجربیات شخصی و نمونههای مشاهده شده به جرأت میتوانم این اطمینان را به شما بدهم به دلیل انعطاف بالایی که سیستم مدیریت محتوای وردپرس دارد با استفاده از آن قادر خواهید بود تا اقدام به راهاندازی هر نوع وبسایت با وردپرس کنید.
اما اگر بخواهیم تا با یک زبان حرفهایتر اقدام به معرفی وردپرس کنیم و پاسخ این سوال را که وردپرس چیست؟ را بدهیم میتوان گفت که، وردپرس عبارت است از یک بسته نرمافزاری متن باز و رایگان تحت وب که در دسته CMS ها که مخفف (Content Management System) میباشند قرار دارد.
همانطور که اشاره شد وردپرس به صورت رایگان و متن باز میباشد که جزو دسته نرمافزارهای دنیای آزاد میتوان آن را قرار داد.
و به معنی این است که اگر دستی در برنامهنویسی و کدنویسی داشته باشید قادر خواهید بود تا هر نوع شخصی سازی بر روی وردپرس انجام داده و سایت دلخواه خود را با استفاده از ان طراحی و پیاده سازی کنید.
مزایای طراحی سایت با وردپرس
استفاده از سیستم مدیریت محتوای وردپرس مزیت هایی دارد که عبارتند از:
۱٫ امکان نصب و استفادهی کاملا رایگان
۲٫ ورد پرس در مقایسه با سایر اسکریپت های آماده سئوی بسیار قوی ای دارد.
۳٫ کار کردن با بخش مدیریت محتوای آن بسیار ساده است .
۴٫ وب سایت های بسیاری از سیستم مدیریت محتوای وردپرس به صورت بسیار قدرتمند پشتیبانی می کنند.
۵٫ هزینه بسیار کمی نسبت به بسیاری موارد دیگر دارد. چرا که نیاز به برنامه نویسی ندارد و اصل هزینه حذف می گردد. هزینه اندک باقی مانده مربوط به طراحی قالب وردپرس خواهد بود.
۶٫ دریافت نسخه های جدید به صورت خودکار
۷٫ امکان کدنویسی و توسعه وردپرس به زبان php در نهایت سادگی
۸٫ قالب های آن انعطاف پذیری قابل توجهی دارند و به تعداد نامحدود می توان برای آن پلاگین نوشت و قالب طراحی نمود و به راحتی می توان هرگونه تغییری را در تنظیمات قالب و طراحی گرافیکی آن اعمال نمود.
۹٫ امکان طراحی سایت فروشگاه اینترنتی با نصب افزونهی ووکامرس
۱۰٫ وجود افزونههایی برای ایجاد شبکههای اجتماعی و تالارهای گفتگو
۱۱٫ امکان ایجاد چندین سایت روی یک هسته( با استفاده از وردپرس شبکه )
معایب طراحی سایت با وردپرس
معایب استفاده از سیستم مدیریت محتوای وردپرس عبارتند از:
۱٫ در معرض خطر بودن بیشتر به دلیل متنباز بودن و پرکاربرد بودن
۲٫ برای سایت های بزرگ بهینه نیست و امکانات لازم را ندارد. اگر بخواهیم یک سایت با امکانات خاص داشته باشیم مانند یک سایت تخفیف گروهی، نمیتوان از سایت های وردپرسی استفاده کرد زیرا هم هزینه زیادی دارد و هم برنامه نویسی آن زیاد و پیچیده است.
۳٫ با وجود اینکه انعطاف پذیری زیاد و قابل توجهی دارد، اما همچنان نمی توان تمام کارهای موردنیاز را با آن انجام داد.
۴٫ وردپرس به خودی خود از امنیت خوبی برخوردار است اما برای هکرهای حرفهای همیشه راه نفوذی وجود دارد.
هیچ یک از نرم افزارهای موجود عاری از خطا نیستند.
کاربران بسته به نوع سایتشان از افزونههای مختلفی استفاده میکنند که تعدد افزونههای غیرضروری میتواند در کاهش امنیت سایت وردپرسیشان تاثیرگذار باشد.
واقعا باید به وردپرس اطمینان کنم؟!
اگر نسبت به استفاده از وردپرس برای راهاندازی سایت خود دو دل هستید و یا اینکه هنوز قانع نشدهاید، چه چیزی بهتر از مقایسه سایتهای استفادهکننده از آن خواهد بود؟!
برای اطمینان از محبوبیت نسبت به استفاده از وردپرس میتوان به سایتهایی مثل نیویورک تایمز، سی ان ان، Forbes و روییترز اشاره کرد که در فهرست استفادهکنندگان از سیستم مدیریت محتوای وردپرس هستند.
تا به امروز میتوان گفت که بیشتر از ۶۸ میلیون سایتی که از وردپرس استفاده میکنند، همین موضوع باعث شده است تا آن را به محبوبترین نرم افزار وبلاگنویسی تبدیل کند.
این سیستم، به اندازه کافی انعطاف پذیر بوده که بلاگ نزدیک به ۵۰۰ کمپانی پرسود و مجلات دوره ای از آن استفاده میکنند.
پشتیبانی وردپرس و فراوانی آن در وب پارسی
وردپرس نیز مانند سایر سیستمهای مدیریت محتوا دارای سایت پشتیبان رسمی میباشد که در حال حاضر دو سایت که با آدرسهای wp-persian.com و wp-parsi.com در دسترس هستند که با مراجعه به انجمنهای پشتیبانی در این دو وبسایت میتوانید اقدام به مطرح کردن مشکلات و نیازهای خود اقدام کنید تا کاربران وردپرسی شما را راهنمایی کنند.
خوشبختانه وردپرس در میان پارسی زبانان به حدی غنی و جامع میباشد که با جستجو در میان منابع موجود میتوانید سریعا نیازهای خود را مرتفع کنید.
یکی از موارد مهم در استفاده از یک سیستم مدیریت محتوا این است که ضمن استفاده از ان قادر باشید تا به منابع کافی و تخصصی از آن دسترسی داشته باشید تا ضمن کار و فعالیت بر روی آن قادر به افزایش سطح دانش و آموزش خود در آن اقدام کرده و با بهکارگیری آموزشهای منتشر شده درباره آن سایت خود را بیشتر و بیشتر به طراحیهای روز و استفاده از امکانات موجود نزدیک کنید .
علاوه بر این از نظر اقتصادی نیز برای شما مهم است تا برای افزودن یک قابلیت چه میزان هزینه صرف آن کنید.
بنابراین با مراجعه به وبسایتهایی که در زمینه وردپرس و سایر سیستمهای مدیریت محتوا فعالیت دارند اقدام به بررسی قیمت قالب، پوسته و خدمات آنها کنید تا بتوانید از نظر اقتصادی نیز اقدام به اولویت بندی آنها کنید.
خوشبختانه در این بین وردپرس از منابع موجود بسیار بالایی برخوردار بوده و از نظر اقتصادی نیز هزینهها در آن به مراتب کمتر از سایرین میباشد، این موضوع از این جهت حائز اهمیت است.
چرا که برخی از سیستمهای مدیریت محتوا که همچون وردپرس به صورت رایگان میباشند، اما در مقابل هزینههای طراحی قالب و پلاگین در آنها بسیار بالا میباشد.
پشتیبانی و خدماتدهی در زمینه وردپرس به حدی جامع و غنی میباشد که میتوان گفت از این نظر به حد اشباع رسیده است و هرگاه وبسایت جدیدی قصد ارائه خدمات در زمینه وردپرس را داشته باشد.
باید پس از بررسی کامل آن از ایدههای مناسب برای اینکه بتواند کسب و کار وردپرسی خود را از سایرین متمایز کند استفاده نماید.